Pasta alla Norma, met aubergine en tomaat

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 200 g zelfgemaakte pasta
  • 300 g aubergine
  • snuifje zeezout
  • frituurolie of zonnebloemolie
  • ½ ui
  • 2 teentjes look
  • g pilipili
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 ml tomatensaus
  • 8 à 10 blaadjes basilicum
  • 80 g ricotta
Recept

1. Snij de aubergine in dobbelsteentjes van 2 cm. Breng ze met de helft van het zout op smaak en frituur ze in voldoende hete olie tot ze bruin en helemaal gaar zijn. Laat uitlekken.
2. Doe de pasta in een pan met kokend water en zout.
3. Pel de ui en snipper fijn. Pel de look en snij in 2. Fruit in een andere pan de fijngesnipperde ui, de look en de pilipili met wat zout in olijfolie op een laag vuur.
4. Verwijder de look als de ui zacht en goudbruin is. Voeg de tomatensaus en 0,6 dl pastawater toe. Voeg de aubergine blokjes erbij en roer voorzichtig door.
5. Doe de uitgelekte, net niet gare pasta erbij en laat nog 1 minuut in de saus pruttelen. Voeg eventueel nog een beetje water toe.
6. Serveer met stukjes ricotta en de gefruite look. Werk af met basilicumblaadjes.

< naar recepten