Pizza con cozze

1Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 1 verpakking pizzadeeg
  • 5 rijpe pruimtomaten
  • 1 teentje look
  • ½ koffielepel Boni Selection oregano
  • 20 Spar mosselen
  • kneepje vers citroensap
  • 1 eetlepel bladpeterselie
  • 1 dl droge witte wijn
  • Boni Selection olijfolie
Recept

1. Pel het teentje look en snipper fijn. Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Mix het vruchtvlees samen met 3 eetlepels olijfolie, oregano, look, peper en zout. Snipper de peterselie fijn.
2. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat en verdeel de tomatensaus over het deeg. Zet in een voorverwarmde oven op 300°C en bak tot het deeg lichtjes gaat kleuren.
3. Spoel de mosselen en verwijder de kapotte schelpen. Stoom de mosselen net open in een bodempje witte wijn. Schud op en besprenkel met olijfolie, citroensap en peterselie.
4. Schik ze op de pizza en bak nog 5 à 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en serveer onmiddellijk.

< naar recepten