Pizza bianca con salmone

4Vis120minPrint
Ingrediënten
  • 500 g ‘00’ bloem + enkele el extra
  • 20 g verse gist
  • 250 ml lauw water
  • 1 kl zout
  • 2 el Boni Selection olijfolie
  • 1 courgette
  • 400 g verse zalmfilet
  • bosje dille
  • 150 g ricotta
  • Boni Selection olijfolie
Recept

1. Verdeel het water over 2 kommetjes.
2. Verbrokkel de gist over het eerste kommetje en roer los met een vork tot de gist volledig is opgelost.
3. Voeg de olie bij het andere kommetje water.
4. Zeef de bloem boven een mengkom. Maak een kuiltje in het midden en strooi het zout op de bovenste rand. Giet het gistmengsel in de kuil en begin met een vork cirkels te draaien van binnen naar buiten waarbij je telkens een beetje bloem meeneemt.
5. Is het gistmengsel volledig opgenomen, voeg dan het oliewater toe. Blijf cirkels draaien van binnen naar buiten waarbij je telkens bloem meeneemt. Kneed verder met je handen in de kom tot alle bloem opgenomen is. Ga verder met kneden op een schoon werkblad tot een zacht elastisch deeg.
6. Vorm tot een bol, leg in de kom en dek af met een schone doek.
7. Laat op een warme plek rijzen tot het volume verdubbeld is.
8. Verwarm de oven op 225°C.
9. Kneed de lucht uit het gerezen deeg en verdeel in 4 bolletjes.
10. Druk elk bolletje plat en rol het met een deegrol uit op een met bloem bestoven werkblad. Draai het deeg telkens een kwartslag. De bodem moet overal even dik zijn.
11. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg daar de pizzabodem op.
12. Snij de courgette in flinterdunne en de zalm in fijne plakjes.
13. Kruid de ricotta met peper en zout. Snij de dille fijn.
14. Bedek de pizzabodem met courgetteplakjes. Schik daarop plakjes zalm. Lepel er toefjes ricotta over. Bestrooi met dille en kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie.
15. Bak onderaan in de oven in 15 min goudbruin en gaar.

< naar recepten