Pizza 4 seizoenen

2Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 500 g Spar bloem
  • ¼ l water
  • 2 eetlepels Spar olijfolie
  • 20 g verse gist
  • ½ koffielepel zout
  • 400 g Spar champignons uit blik
  • 150 g Spar Meesterlycke ontvette ham
  • pizzakruiden
  • 10 artisjokharten uit bokaal
  • 1 verpakking geraspte mozzarella
  • tomatenpassata
Recept

1. Verwarm de oven voor op het maximum.
2. Los de gist op in een scheutje warm water.
3. Doe de bloem in een kom. Strooi het zout in ¼ liter water. Maak een holletje in de bloem en giet het water erin. Roer tot een deeg. Voeg de olijfolie en gist toe. Kneed tot een soepel deeg.
4. Laat het deeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
5. Verdeel het deeg in 2 stukken. Rol uit en leg in een pizzavorm.
6. Bestrijk het deeg met tomatenpassata en bestrooi met mozzarella. Verdeel de ham, artisjokharten en champignons er over. Bestrooi met de pizzakruiden.
7. Bak goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
8. Serveer onmiddellijk.

< naar recepten