Orecchiette con patate e cozze (Orecchiette met mosselen en aardappelen)
Gluten en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de look en sjalot. Snipper alles fijn.
-
Verwijder de steelaanzet van de chilipeper en snipper in fijne ringen.
-
Snipper het wit van de prei heel fijn.
-
Halveer de kerstomaten.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 x 1 cm.
-
Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak ½ van de look glazig met de chilipeper en 3 takken peterselie op een zeer zacht vuur.
-
Verwijder de peterselie. Verhoog het vuur en voeg de mosselen toe. Zet een deksel op de pan en laat garen tot de mosselen open zijn. Giet door een zeef. Bewaar de mosselen en het mosselvocht.
-
Verhit wat olijfolie in een tweede pan. Bak de overige look en sjalot glazig met het wit van de prei.
-
Roer de aardappelblokjes erdoor en blus met het mosselvocht en water, tot de aardappelblokjes net onder staan.
-
Breng aan de kook en laat rustig garen zonder deksel, tot de aardappelblokjes zacht zijn en het vocht bijna is verdampt.
-
Breng gezouten water aan de kook en kook de orecchiette al dente.
-
Plet ± ½ van de aardappelblokjes tot puree. Roer de kerstomaten en gegaarde pasta erdoor. Voeg extra pastakookvocht toe voor een smeuïg resultaat. Laat de pasta nog wat sudderen in de saus.
-
Haal de mosselen uit de schelp.
-
Roer de mosselen door de pasta en werk af met fijngesnipperde krulpeterselie, zwarte peper en Parmezaanse kaas.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven