Orecchiette met gekookte geplukte kip, erwtjes, courgette en gekarameliseerde sjalot

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediƫnten
  • 500 g orecchiette
  • 2 kipfilets
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 1 courgette
  • g rozemarijn
  • 2 dl kippenbouillon
Recept

1. Snij de courgette in halve maantjes. Pel de sjalotten en snij ze in flinterdunne reepjes. Ontdooi de erwtjes en kook ze gaar.
2. Bak de kipfilets in olijfolie aan alle zijden mooi bruin. Kook ze nadien verder gaar in een beetje kippenbouillon. Laat een beetje afkoelen en scheur in fijne repen.
3. Zet een ruime kookpot met water op het vuur en breng aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water. Kook de orecchiette beetgaar.
4. Bak ondertussen de courgette en de sjalotten mooi goudbruin.
5. Giet de pasta af als hij gaar is. Hou een beetje kookvocht over.
6. Meng de kip met de courgette en de erwtjes.
7. Meng de pasta samen met het kookvocht erdoor.
8. Werk af met de gekarameliseerde sjalot en rozemarijn.

< naar recepten