Zuppa di cozze (Italiaanse mosselsoep)

Vis en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Spoel de mosselen enkele malen in koud water tot het water helder is en laat ze na de laatste spoelbeurt ± 5 min liggen in het water.
-
Doe de mosselen met aanhangend vocht in een ruime pan en kruid met versgemalen peper.
-
Dek de pan af en zet op een hoog vuur. Laat de mosselen openstomen in ± 5 min. Schud na enkele min de pan even op, zodat de onderste schelpen boven komen te liggen en alle schelpen zich kunnen openen. Zeef het vrijgekomen vocht en zet apart.
-
Week de saffraandraadjes in 1 el water.
-
Pel de look en ui en snipper fijn.
-
Verhit 2 el olijfolie in een ruime pot en stoof de ui en look zacht.
-
Voeg mosselvocht, visfond, tijm, laurier, saffraan en gepelde tomaten toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 20 min sudderen.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Haal ½ van de mosselen uit de schelpen.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Voeg de aardappelen bij de soep en laat beetgaar koken. Doe de mosselen erbij en laat doorwarmen. Kruid met peper en zout en werk af met peterselie.