Budini di riso (Italiaanse rijsttaartjes)

Budini di riso (Italiaanse rijsttaartjes)

Kookgerei

Vershoudfolie (1), Muffinbakvorm (1), Uitsteekvormpje (1), Keukenrobot (1)

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bodem:
  2. Doe de bloem, 1/2 van de suiker, het zout, de ongezouten boter, eidooiers en het vanille-extract in de keukenrobot en mix kort tot een deeg. Maak een ronde schijf van het deeg, wikkel in plasticfolie en zet minstens 30 min in de koelkast.

  3. Rijstvla:
  4. 348029a4c261b309b3c8bec0b08faf84cdd865eee039629d4953a48470d2dac8.jpg 991aff937433967459001b40f226c041fd5b857ad1a7f86ba2e2ce418bda1b58.jpg

    Giet de melk in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Voeg de rijst toe als de melk begint te pruttelen, laat gaarkoken gedurende 30 à 35 min. Haal van het vuur.

  5. 1ae0ba4d5b5ac8fe58fd888d08e6b728e8f6d95890bbc91e84d029b1b9da0d9b.jpg

    Splits de eieren. Doe de dooiers, 1/2 van de suiker en room in een middelgrote kom. Klop tot alles gemengd is.

  6. a8b27a0c9047dcf82e6010923a346f0adcd8dfa32f4c090813d3c6a0e92387b8.jpg a47d0ce02ff6f6dc8c1c917b8925ebeb87c705c47ab37587880d04072f7d4b18.jpg

    Giet 1 kopje van de warme rijstmelk langzaam bij het eidooiermengsel en meng. Blijf kloppen tot je alle hete vloeistof hebt toegevoegd, anders schiften de eieren.

  7. Doe dit mengsel terug bij de rijstmelk en roer tot alles volledig gemengd is. Roer de citroenzeste erdoor.

  8. Verwarm de oven voor op 180°C.

  9. Haal het deeg uit de koelkast, leg op een met bloem bestoven werkvlak en rol heel dun uit (± 3 mm).

  10. 7a19057867f97bfa7d24eb5ce86ce96055b5d79fec6528b00ecf74d6e3ec1d52.jpg

    Snij met de uitsteekvorm rondjes uit, die iets groter zijn dan de muffinvormen.

  11. f76169d66f8e15ca6c7607e4a7c962d9ed8326b77172b52bb7ea406212167772.jpg 2570db83bd35fc724adf4e8cb546bb60244007bc3ce9584c7f5531e5102624f3.jpg 89183eb8f13993f9dcf54dea08f7e4f5faca81fc9a5c0d6d6420a3e572600f07.jpg

    Vet de muffinvormen goed in met boter en druk het deeg voorzichtig in de bodem en zijkanten van de beboterde muffinholtes. Giet de rijstvla in de met deeg beklede muffinvorm.

  12. Zet in de voorverwarmde oven en bak 30 min, tot ze gaar zijn.

  13. Haal uit de oven, laat lichtjes afkoelen en haal ze uit de muffinvorm.

  14. Bestuif net voor het serveren met poedersuiker.