Budini di riso (Italiaanse rijsttaartjes)

Kookgerei
Vershoudfolie (1), Muffinbakvorm (1), Uitsteekvormpje (1), Keukenrobot (1)
Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Bodem:
-
Doe de bloem, 1/2 van de suiker, het zout, de ongezouten boter, eidooiers en het vanille-extract in de keukenrobot en mix kort tot een deeg. Maak een ronde schijf van het deeg, wikkel in plasticfolie en zet minstens 30 min in de koelkast.
-
Rijstvla:
-
Giet de melk in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Voeg de rijst toe als de melk begint te pruttelen, laat gaarkoken gedurende 30 à 35 min. Haal van het vuur.
-
Splits de eieren. Doe de dooiers, 1/2 van de suiker en room in een middelgrote kom. Klop tot alles gemengd is.
-
Giet 1 kopje van de warme rijstmelk langzaam bij het eidooiermengsel en meng. Blijf kloppen tot je alle hete vloeistof hebt toegevoegd, anders schiften de eieren.
-
Doe dit mengsel terug bij de rijstmelk en roer tot alles volledig gemengd is. Roer de citroenzeste erdoor.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Haal het deeg uit de koelkast, leg op een met bloem bestoven werkvlak en rol heel dun uit (± 3 mm).
-
Snij met de uitsteekvorm rondjes uit, die iets groter zijn dan de muffinvormen.
-
Vet de muffinvormen goed in met boter en druk het deeg voorzichtig in de bodem en zijkanten van de beboterde muffinholtes. Giet de rijstvla in de met deeg beklede muffinvorm.
-
Zet in de voorverwarmde oven en bak 30 min, tot ze gaar zijn.
-
Haal uit de oven, laat lichtjes afkoelen en haal ze uit de muffinvorm.
-
Bestuif net voor het serveren met poedersuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven