Budini di riso toscani

Budini di riso toscani

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Deeg

  Snij de boter in blokjes en bewaar ijskoud. Meng de bloem met het merg van de vanillestok (bewaar de vanillestok voor de rijstpap), een snuifje zout en de poedersuiker.

 2. Voeg de boter in blokjes toe en meng tot een kruimelig deeg. Meng een ei erdoor en kneed het deeg tot een bol. Pak in met plasticfolie en laat rusten in de koelkast tot gebruik.

 3. Banketbakkersroom

  Breng 240 ml melk aan de kook. Meng 45 g suiker met het vanillepuddingpoeder en een eigeel met een vork tot een dik papje. Giet de kokende melk erop en meng goed met een klopper. Breng het geheel aan de kook tot de room begint te dikken. Giet over in een andere kom en dek af met plasticfolie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

 4. Rijstpap

  Breng 500 ml melk met de rijst, vanillestok (zie stap 1) en een snuifje zout aan de kook. Roer goed. Voeg de zeste van ½ sinaasappel toe. Laat zonder deksel 20 min sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig! Roer 80 g suiker erdoor. Schep over in een andere kom en laat wat afkoelen. Roer de banketbakkersroom en een ei erdoor.

 5. Afwerking

  Rol het deeg tussen 2 bakvellen uit tot een dikte van 5 mm. Steek er met de uitsteekvorm 12 cirkels uit.

 6. Warm de oven voor op 180°C.

 7. Beboter en bebloem de muffinvorm. Leg het deeg erin. Prik het deeg enkele keren met een vork. Vul elke muffin met rijstpap tot 0,5 cm van de rand.

 8. Bak 20 min in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur naar 160°C en laat nog 12 min verder bakken.

 9. Ontvorm, werk af met bloemsuiker en serveer warm of koud.