Olive all’ascolana
Ingrediënten
- 150 g groene olijven met look
- 2 Spar eieren
- Boni Selection bloem
- paneermeel
- 40 g rode ui
- 20 g wortel
- 30 g bleekselder
- 2 sneetjes mortadella
- 2 sneetjes prosciutto crudo
- 50 g Parmezaanse kaas
- 50 g rundgehakt
- 50 g kippengehakt
- Boni Selection olijfolie
- truffelolie
Recept
- Pel de ui en schil de wortel. Snij de ui, wortel en selder in brunoise.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de brunoise glazig.
- Voeg rund- en kippengehakt toe en bak rul. Prak met een vork en laat afkoelen.
- Rasp de Parmezaanse kaas en doe samen met de mortadella, prosciutto en gehaktmengeling in het hakmolentje. Voeg truffelolie toe en mix tot een fijne paté.
- Snij de olijven, zodat je olijvenslierten bekomt.
- Rol een bolletje van de paté en draai er een olijvensliert rond.
- Verwarm de frituurolie op 180°C.
- Paneer de gevulde olijven. Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en tot slot door het paneermeel.
- Herhaal de laatste 2 stappen (ei + paneermeel).
- Frituur goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
Serveer warm.
Delen