Olive all’ascolana

Olive all’ascolana

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en schil de wortel. Snij de ui, wortel en selder in brunoise.

  2. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de brunoise glazig.

  3. Voeg rund- en kippengehakt toe en bak rul. Prak met een vork en laat afkoelen.

  4. Rasp de Parmezaanse kaas en doe samen met de mortadella, prosciutto en gehaktmengeling in het hakmolentje. Voeg truffelolie toe en mix tot een fijne paté.

  5. Snij de olijven, zodat je olijvenslierten bekomt.

  6. Rol een bolletje van de paté en draai er een olijvensliert rond.

  7. Verwarm de frituurolie op 180°C.

  8. Paneer de gevulde olijven. Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en tot slot door het paneermeel.

  9. Herhaal de laatste 2 stappen (ei + paneermeel).

  10. Frituur goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

  11. Serveer warm.