Savooitaart met olijven

6Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • ½ savooikool
  • 1 verpakking kruimeldeeg
  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • 1 Spar ei
  • 150 g Spar gratinkaas
  • 10 groene olijven met look
  • 50 g parmezaan schilfers
  • Spar boter
  • nootmuskaat
Recept

1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Bekleed een taartvorm met het deeg, prik er met een vork enkele gaatjes in en bak de bodem blind.
3. Snij de kool in reepjes en de ui in halve ringen. Pers het teentje look.
4. Stoof de kool samen met de ui en de look zacht in boter. Halveer de olijven en meng ze door de kool. Kruid met versgemalen zwarte peper, zeezout en nootmuskaat.
5. Meng 2/3 van de kool met de gratinkaas en het losgeklopte ei en vul de taart.
6. Bak de groentetaart goudbruin en gaar in 30 minuten.
7. Schep er de rest van het warme koolmengsel over en werk af met Parmezaan schilfers.
8. Serveer warm.

< naar recepten