Mini focaccia met verschillende toppings

Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg
-
Meng de verse gist met het water. Voeg het gistwater toe aan de bloem en kneed 5 min. Voeg het zout en de olijfolie toe en kneed 10 min. Dek het deeg af en laat 30 min rijzen.
-
Haal het deeg uit de kom, klop plat en laat 30 min rijzen.
-
Verdeel het deeg in gelijke stukken. Giet extra olijfolie in de schaaltjes.
-
Druk de stukken deeg in de schaaltjes en duw tot in de hoeken.
-
Beleg het focacciadeeg met topping naar keuze (zie volgende stap).
-
Toppings
-
x Ansjovis, look en kappertjes x Gerookt spek en rozemarijn x Kerstomaat, basilicum en mozzarella x Stukjes gemengd gehakt en rode ui x Olijven en fetakaas x Zongedroogde tomaatjes en chorizo
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Besprenkel de focaccia’s rijkelijk met olijfolie. Rasp Parmezaanse kaas over enkele focaccia’s.
-
Bak de focaccia’s af in de voorverwarmde oven. De baktijd hangt af van de grootte van de broodjes, reken hier ± 20 min.
-
Pel de look en mix glad in de olijfolie. Besmeer de focaccia’s met de lookolie wanneer ze nog lauw zijn.