Mini focaccia met verschillende toppings

Mini focaccia met verschillende toppings

Allergenen

Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg

    Meng de verse gist met het water. Voeg het gistwater toe aan de bloem en kneed 5 min. Voeg het zout en de olijfolie toe en kneed 10 min. Dek het deeg af en laat 30 min rijzen.

  2. Haal het deeg uit de kom, klop plat en laat 30 min rijzen.

  3. Verdeel het deeg in gelijke stukken. Giet extra olijfolie in de schaaltjes.

  4. Druk de stukken deeg in de schaaltjes en duw tot in de hoeken.

  5. Beleg het focacciadeeg met topping naar keuze (zie volgende stap).

  6. Toppings

    x Ansjovis, look en kappertjes x Gerookt spek en rozemarijn x Kerstomaat, basilicum en mozzarella x Stukjes gemengd gehakt en rode ui x Olijven en fetakaas x Zongedroogde tomaatjes en chorizo

  7. Verwarm de oven voor op 200°C.

  8. Besprenkel de focaccia’s rijkelijk met olijfolie. Rasp Parmezaanse kaas over enkele focaccia’s.

  9. Bak de focaccia’s af in de voorverwarmde oven. De baktijd hangt af van de grootte van de broodjes, reken hier ± 20 min.

  10. Pel de look en mix glad in de olijfolie. Besmeer de focaccia’s met de lookolie wanneer ze nog lauw zijn.