Focaccia met rozemarijn

Focaccia met rozemarijn

Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Los de gist op in het lauwwarme water.

 2. Doe de bloem in een kom, maak een kuil in het midden en giet het water en de olijfolie erin. Strooi het zout op de rand van de bloem. Zorg ervoor dat de gist het zout niet raakt, anders rijst je brood niet.

 3. Begin te roeren van het midden naar de buitenkant, tot alle bloem opgenomen is. Kneed verder op het werkblad tot een mooi, soepel deeg. Je kan ook de keukenrobot gebruiken, kneed dan ± 10 minuten.

 4. Maak een mooie bol en leg hem in een met olie ingevette kom. Dek af met plasticfolie of een propere handdoek. Laat het deeg 1 u rijzen op een warme plaats.

 5. Haal het deeg uit de kom en vouw het rondom naar elkaar toe, zodat de meeste lucht er weer uit is. Maak er weer een bol van en laat nog 30 min rijzen op een warme plaats.

 6. Herhaal (als je voldoende tijd hebt) stap 5 nog een keer.

 7. Verwarm de oven voor op 220°C.

 8. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Leg het deeg in de bakvorm en druk er met je vingertoppen kuiltjes in. Vul de vorm volledig.

 9. Verdeel de rozemarijn erover en druk deze er een beetje in. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met grofgemalen zeezout.

 10. Bak het brood in 15 tot 20 min goudbruin. Draai de focaccia om als de bodem nog niet gaar is en bak hem nog 5 min.

 11. Haal de focaccia uit de oven en laat op een rooster afkoelen.