Focaccia met citrus en rozemarijn, en citroenboter

Focaccia met citrus en rozemarijn, en citroenboter

Allergenen

Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pluk de rozemarijn en was de citrusvruchten met warm water. Droog ze af, rasp de 3 vruchten en hou de zeste apart.

  2. Meng de gist in het lauwe water en meng dit onder de bloem. Voeg de suiker en het zout toe tijdens het kneden. Giet de olijfolie erbij en voeg de citruszeste toe. Kneed nog 5 min verder. Laat 1 u rijzen.

  3. Vet de bakplaat goed in met olie.

  4. Haal het deeg uit de kom, klop de lucht eruit en plooi in een rechthoek.

  5. Schik het deeg in de geoliede plaat, druk goed plat, dek het af met plasticfolie en laat 2 u rusten op kamertemperatuur.

  6. Snij de citrusvruchten à vif en druk er het sap uit.

  7. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel na 2 u de partjes citrus en de rozemarijn over de focaccia. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en druk met je vingers de partjes wat naar binnen.

  8. Bak de focaccia 25 min in de warme oven.

  9. Citroenboter

    Klop de malse boter los met de bloemsuiker en de kurkuma in de keukenrobot.

  10. Warm het citrussap lichtjes (niet te warm) op, voeg het straalsgewijs toe aan de malse boter en laat koud kloppen.

  11. Serveer met de lauwe focaccia.