Carbonara van witte kool met pancetta
Ingrediënten
- ¼ witte kool
- klontje Spar boter
- scheutje water
- ½ groentebouillonblokje
- 1 dl Boni room
- 2 Spar eieren
- 2 eidooiers
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- extra geraspte Parmezaanse kaas
- 8 sneetjes Spar pancetta
- takjes kervel
Recept
- Snij de witte kool in fijne, lange repen.
- Stoof de witte kool aan in een klontje boter.
- Voeg een scheutje water en ½ groentebouillonblokje toe en stoof zacht. Kruid met peper en zout.
- Saus: leg de pancetta op bakpapier op een bakplaat en bak 10 min in de oven op 180°C. Of bak krokant in een pan zonder vetstof. Trek de pancetta in stukjes uit elkaar.
- Meng de room met de eieren en eidooiers. Voeg de Parmezaanse kaas toe en mix kort. Warm op.
- Giet de zachte witte kool bij de saus. Laat nog even op het vuur warmen en roer door.
- Verdeel de witte koolcarbonara over de borden. Werk af met stukjes pancetta, plukjes kervel en nog wat extra versgeraspte Parmezaanse kaas.
Delen