Carbonara van witte kool met pancetta

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de witte kool in fijne, lange repen.
-
Stoof de witte kool aan in een klontje boter.
-
Voeg een scheutje water en ½ groentebouillonblokje toe en stoof zacht. Kruid met peper en zout.
-
Saus: leg de pancetta op bakpapier op een bakplaat en bak 10 min in de oven op 180°C. Of bak krokant in een pan zonder vetstof. Trek de pancetta in stukjes uit elkaar.
-
Meng de room met de eieren en eidooiers. Voeg de Parmezaanse kaas toe en mix kort. Warm op.
-
Giet de zachte witte kool bij de saus. Laat nog even op het vuur warmen en roer door.
-
Verdeel de witte koolcarbonara over de borden. Werk af met stukjes pancetta, plukjes kervel en nog wat extra versgeraspte Parmezaanse kaas.