Escalope alla Milanese met spaghetti

Escalope alla Milanese met spaghetti

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Paneer de kalfslapjes volgens de regels van de kunst. Neem 3 schaaltjes waarin je afzonderlijk het broodkruim (panko), de bloem en het losgeklopt ei doet. Kruid de bloem met wat peper en zout.

  2. Rasp de helft van de Parmezaanse kaas en voeg toe aan het paneermeel. Snipper de blaadjes van de verse kruiden zeer fijn, zonder de steeltjes. Meng de kruiden onder het paneermeel.

  3. Wentel elk lapje eerst door de bloem en veeg het overtollige eraf. Haal vervolgens door het ei en ten slotte door het broodkruim met de kaas en de kruiden. Zorg ervoor dat elk lapje mooi egaal gepaneerd is.

  4. Voeg wat zout toe aan het kokende water. Kook de spaghetti beetgaar en volgens de instructies op de verpakking. Laat de pasta uitlekken. Smelt de boter en giet over de spaghetti. Roer goed zodat de boter overal zit. Meng er wat citroensap, citroenzeste en kappertjes door.

  5. Zet een braadpan op het vuur en voeg een beetje boter toe. Bak de gepaneerde kalfslapjes 1 minuut aan elke kant. Laat het vlees uitlekken op wat keukenpapier.

  6. Serveer de escalope met de spaghetti in de botersaus. Rasp er wat Parmezaanse kaas over. Werk het bord af met enkele salieblaadjes en een kwartje citroen.