Milanees kalfslapje

2Vlees30minPrint
Ingrediënten
  • 2 kalfslapjes
  • 1 aubergine
  • 1 l Boni passata
  • 1 bol Spar mozzarella
  • Boni bloem
  • Boni olijfolie
  • 400 g grana padano
  • Boni pappardelle
Recept
  1. Snij de aubergine in de lengte in plakken. Leg ze open op een bord en bedek met een laag zout. Laat een 30-tal min staan om het vocht uit de aubergines te onttrekken.
  2. Verwijder het zout en dep de aubergineschijfjes goed droog.
  3. Haal de plakjes aubergine door de bloem en leg op een bord.
  4. Bak de kalfslapjes in een bodempje olijfolie. Kruid met peper en zout.
  5. Bak de aubergineplakjes in hete olijfolie. Kruid met peper en zout.
  6. Giet ½ van de passata in een ovenschotel. Leg de kalfslapjes erin.
  7. Snij de mozzarella in plakjes en schik op het vlees.
  8. Bedek met een royale laag geraspte grana padano.
  9. Overgiet met wat saus en bedek met de gebakken plakjes aubergine.
  10. Giet de rest van de passata erover. Verdeel de rest van de grana padano er rijkelijk over.
  11. Verwarm de oven voor op 180°C.
  12. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 min, tot je een mooi krokant korstje krijgt.
  13. Kook ondertussen de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
  14. Leg het kalfslapje op het bord en schik de pasta ernaast. Werk af met de saus en nog wat geraspte grana padano op de pasta.
< naar recepten