Pasta vongole met venkel en Ricard

4Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 1,5 kg venusschelpen
  • 500 g Boni Selection spaghetti
  • 1 venkel
  • 2 sjalotten
  • 1 rode peper (piccantina)
  • Ricard
  • 100 g Spar boter
  • Boni Selection olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 citroen
  • 1 plantje verse bladpeterselie
  • Parmezaanse kaas
Recept
  1. Spoel de schelpen minstens 3 keer in koud water met zout. Er mag geen zand in de schelpjes achterblijven.
  2. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  3. Pel de sjalot en reinig de venkel. Pel de look en snipper fijn.
  4. Snij de venkel, rode peper en sjalot zeer fijn in blokjes.
  5. Stoof aan in olijfolie, voeg de Provençaalse kruiden en looksnippers toe.
  6. Voeg de gewassen schelpen toe en flambeer met Ricard. Zet het deksel op de pot.
  7. Schud regelmatig op. Kruid met peper en zout
  8. Haal de schelpen uit de pot en hou warm onder deksel.
  9. Voeg de boter toe aan de saus en laat opkoken zodat de saus iets dikker wordt. Voeg wat citroensap en fijngesneden platte peterselie toe.
  10. Warm de pasta hierin terug op.
  11. Verdeel de pasta met groenten in diepe borden en serveer de schelpen erover.
  12. Werk af met wat fijngeraspte Parmezaanse kaas.
< naar recepten