Pasta vongole

4Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 2 bakjes Spar vongole (tapijtschelpen)
  • 200 g spaghetti
  • 3 sjalotten
  • 4 el Boni Selection olijfolie
  • sap en zeste van 1 citroen
  • 1 kl piment d’espelette
  • 1 dl witte wijn
  • 4 el Spar fijngehakte peterselie
  • 4 teentjes look
Recept

1. Spoel de vongole in ruim koud water.
2. Kook de pasta intussen beetgaar, zoals aangegeven op de verpakking.
3. Pel de sjalotten en teentjes look. Snipper alles fijn. Stoof aan in hete olijfolie, in een grote pan. Voeg er de witte wijn en piment d’espelette aan toe en laat goed doorstoven.
4. Doe de schelpen erbij en schud ze goed op. De vongole zijn gaar als ze volledig open zijn.
5. Meng de pasta eronder. Werk af met peterselie, citroensap en -zeste.
6. Serveer direct in kommetjes.

< naar recepten