Pasta alle vongole

4Vis30minPrint
Ingrediƫnten
  • 1 kg venusschelpen
  • 1/2 kg Spar verse tagliatelle
  • 2,5 dl Spar Griekse olijfolie
  • 3 sjalotten
  • 1 bussel platte peterselie
  • 2 teentjes look
Recept

1. Pel de sjalotten en teentjes look. Snipper de sjalotten fijn en plet de look.
2. Spoel de venusschelpen 3 tot 4 keer in gezouten water. Zo haal je al het zand uit de schelpjes.
3. Kook de pasta al dente in licht gezouten kokend water zoals aangegeven op de verpakking.
4. Warm de olijfolie in een ruime kookpot. Stoof de sjalotsnippers en geplette look heel even aan in de olie. Giet de venusschelpen in de pot en plaats het deksel erop. Laat enkele minuten garen tot alle schelpen open zijn.
5. Giet de tagliatelle af. Meng de pasta onder de zeevruchten. Kruid met peper.
6. Hak de peterselie fijn.
7. Schep de pasta met schelpen in een diep bord. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.

< naar recepten