Spaghetti vongole met saffraan
Eieren en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Meng de pastabloem met de eieren en saffraan. Kneed tot een gladde bol met de hand of een keukenrobot.
-
Pak de pasta in met plasticfolie en laat 30 min rusten op kamer temperatuur.
-
Spoel de vongole een drietal keer in een ruime bak met koud water. Laat uitlekken. Bewaar koel tot gebruik.
-
Verdeel het pastadeeg in 3 of 4 stukken. Rol de pasta door een pastamachine dun uit (naar wens) tot brede linten.
-
Haal de linten door de spaghettisnijder en laat rusten op een goed bebloemd werkoppervlak tot gebruik.
-
Pel de rode ui en look. Snipper de rode ui in halve ringen en pers de look fijn met een lookpers.
-
Halveer de kerstomaten. Snipper de krulpeterselie fijn.
-
Breng ruim water aan de kook met een snuifje zout. Kook de spaghetti al dente. Laat uitlekken.
-
Verhit 100 ml olijfolie in een diepe bakpan. Bak de rode ui en look glazig. Roer de tomaten erdoor.
-
Voeg de vongole toe en plaats 5 min onder deksel tot de schelpjes openen. Roer de peterselie erdoor en kruid met zwarte peper.
-
Verdeel de pasta en schelpen over de borden en werk af met fleur de sel. Serveer met een schijfje citroen.