Spaghetti vongole met saffraan
Ingrediënten
- 300 g 00-bloem
- 1 dopje Boni saffraan
- 3 Spar eieren
- 1,5 kg vongole
- 1 plantje krulpeterselie
- 3 teentjes look
- 300 g kerstomaatjes
- 1 citroen
- 1 rode ui
- fleur de sel
- Boni olijfolie
Recept
- Meng de pastabloem met de eieren en saffraan. Kneed tot een gladde bol met de hand of een keukenrobot.
- Pak de pasta in met plasticfolie en laat 30 min rusten op kamer temperatuur.
- Spoel de vongole een drietal keer in een ruime bak met koud water. Laat uitlekken. Bewaar koel tot gebruik.
- Verdeel het pastadeeg in 3 of 4 stukken. Rol de pasta door een pastamachine dun uit (naar wens) tot brede linten.
- Haal de linten door de spaghettisnijder en laat rusten op een goed bebloemd werkoppervlak tot gebruik.
- Pel de rode ui en look. Snipper de rode ui in halve ringen en pers de look fijn met een lookpers.
- Halveer de kerstomaten. Snipper de krulpeterselie fijn.
- Breng ruim water aan de kook met een snuifje zout. Kook de spaghetti al dente. Laat uitlekken.
- Verhit 100 ml olijfolie in een diepe bakpan. Bak de rode ui en look glazig. Roer de tomaten erdoor.
- Voeg de vongole toe en plaats 5 min onder deksel tot de schelpjes openen. Roer de peterselie erdoor en kruid met zwarte peper.
- Verdeel de pasta en schelpen over de borden en werk af met fleur de sel. Serveer met een schijfje citroen.
Delen