Kaneel – Amaretto panna cotta

6Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • ½ l Galaxi room (40% V.G.)
  • 125 ml Spar melk
  • 3 kaneelstokjes
  • mespuntje kaneelpoeder
  • 40 g suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels amaretto
  • 50 g witte chocolade
Recept

1. Breng de melk, room, kaneelstokjes en -poeder en suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur, meng de chocolade eronder en laat ongeveer een uur trekken zodat alle smaken goed in de melk en room zijn doordrongen. Vis de kaneelstokjes er daarna uit.
2. Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm een klein beetje room en los daarin de uitgeknepen gelatineblaadjes op. Giet samen met de Amaretto bij de rest van het roommengsel.
3. Vul de 6 kommetjes en laat in de koelkast opstijven. Minimaal 4 uur, maar mag ook een hele nacht.
4. Werk de glaasjes net voor het opdienen af met een beetje Amaretto.

< naar recepten