Pastasalade met pompelmoes en kalkoenreepjes

Pastasalade met pompelmoes en kalkoenreepjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de zeste van 1 pompelmoes en snij fijn. Blancheer deze in kokend water en laat schrikken in ijskoud water. Hou apart.

  2. Schil 1 roze en 1 gele pompelmoes ‘à vif’, dus tot op het vruchtvlees en snij de kwartjes van tussen de vliesjes. Hou apart.

  3. Pers het sap van de resterende pompelmoezen.

  4. Snij het kalkoenlapje in reepjes van 1 cm dikte. Bak het kort aan in hete boter. Kruid met peper en zout. Hou apart.

  5. Deglaceer de pan met de kippenbouillon en het pompelmoessap. Kruid met peper en zout. Werk af met klontjes koude boter. Hou de saus apart.

  6. Kook de pastastrikjes al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.

  7. Pel de rode uien en snij in fijne ringen.

  8. Meng de uiringen, pompelmoeskwartjes en kalkoenreepjes onder de pasta. Giet de saus erover.

  9. Werk af met fijngesnipperde peterselie en zeste van de pompelmoes.