Pasta alla trapanese met pangrattato

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediƫnten
  • 350 g casarecce
  • 2 aubergines
  • 600 g San Marzano-tomaten
  • 1 teentje look
  • 1 bosje basilicum
  • 50 g Spar gegrilde amandelen
  • 150 g oud brood
  • Boni olijfolie
Recept
  1. Snij de tomaten in 4 en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in stukjes.
  2. Pel de look en snipper fijn.
  3. Hou enkele blaadjes basilicum apart om te garneren en scheur de rest in stukjes.
  4. Schep de tomaten, look en basilicumstukjes door elkaar en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  5. Hak de amandelen grof.
  6. Snij de aubergines in blokjes en bak ze goudbruin en zacht in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.
  7. Pangrattato: hak het oud brood in stukjes en bak goudbruin en krokant in olijfolie. Kruid met peper en zout.
  8. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet af en schep de tomaten, amandelen en aubergine erdoor. Werk af met pangrattato en garneer met basilicumblaadjes.
< naar recepten