Pittige pasta met ansjovis en pangrattato

Pittige pasta met ansjovis en pangrattato

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de zaadjes en vliesjes van de pepers en hak het vruchtvlees fijn.

  2. Hak de ansjovisfilets fijn.

  3. Snij de korsten van het brood en mix tot kruim.

  4. Hak de peterselie en de teentjes look fijn.

  5. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Verhit intussen een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot. Fruit de pepers, look en ansjovis op een zacht vuur zonder te laten kleuren.

  7. Bak het broodkruim goudbruin en krokant in olijfolie in een koekenpan, breng op smaak met zout. (= pangrattato)

  8. Giet de pasta af en schep samen met de peterselie onmiddellijk door het ansjovismengsel.

  9. Breng op smaak met olijfolie en verdeel over de borden. Strooi de pangrattato erover en serveer.