Pastasalade met ansjovis en rauwe groenten

4Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 200 g risone
  • 2 stengels bleekselder
  • ½ courgette
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • sap van 1 citroen
  • 1 blikje gemarineerde ansjovis op olie
  • 2 el volle yoghurt
  • 1 el mierikswortelcrème
  • 4 blaadjes verse munt
Recept

1. Kook de pasta al dente.
2. Verwarm de olie van de gemarineerde ansjovis samen met het citroensap. Kruid met peper en zout.
3. Snij de ansjovis in stukken en warm mee in de olie.
4. Zet van het vuur en voeg de diepvrieserwten onmiddellijk toe. Laat kort garen.
5. Snij de bleekselder en courgette in kleine blokjes en voeg bij de gare pasta.
6. Meng de vinaigrette met de ansjovis en erwtjes onder de pasta.
7. Voeg de mierikswortelcrème en yoghurt onder de pastasalade.
8. Meng alles goed door elkaar.
9. Werk af met fijngesneden verse munt.

< naar recepten