Spaghetti met ansjovisroom, tonijn en pangrattato

Spaghetti met ansjovisroom, tonijn en pangrattato

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de korsten van het brood en mix kort tot grof kruim.

  2. Bak het broodkruim goudbruin en krokant in een koekenpan met olijfolie, kruid met versgemalen zwarte peper (pangrattato).

  3. Snipper de peterselieblaadjes fijn en rasp de zeste van de citroen.

  4. Laat de tonijn uitlekken en trek met een vork in stukjes.

  5. Smelt de ansjovis met alle olie uit het blikje in een sauspan. Roer de room en roomkaas erdoor, kruid met versgemalen zwarte peper en espelettepeper.

  6. Mix de saus, schep ½ van de peterselie erdoor en breng op smaak met citroensap.

  7. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water en schep halverwege de kooktijd een lepel kookvocht door de saus.

  8. Giet de pasta af en schep onmiddellijk door de saus met de rest van de peterselie.

  9. Werk af met stukjes tonijn, citroenzeste en pangrattato.