Focaccia met zongedroogde tomaatjes en olijven

Focaccia met zongedroogde tomaatjes en olijven

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Los de gist op in het lauwwarm water.

 2. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en giet het water en 3 el olie van de halfzongedroogde tomaatjes erin. Strooi het zout op de rand van de bloem. Zorg ervoor dat de gist het zout niet aanraakt, anders rijst je brood niet.

 3. Begin te roeren van het midden naar de buitenkant, tot alle bloem opgenomen is. Kneed verder op je werkblad tot een mooi, soepel deeg. Je kan ook de keukenrobot gebruiken. Kneed ± 10 min.

 4. Maak een mooie bol en leg hem in een met olie ingevette kom. Dek af met plastic folie of een propere handdoek. Laat het deeg 1 u rijzen op een warme plaats.

 5. Haal het deeg uit de kom en vouw het rondom naar binnen toe, zodat de meeste lucht er weer uit is. Maak er weer een bol van en laat nog 30 min rijzen op een warme plaats.

 6. Herhaal stap 5 nog een keer.

 7. Verwarm de oven voor op 220°C.

 8. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier. Leg het deeg in de bakvorm en druk er met je vingertoppen kuiltjes in. Vul de vorm volledig.

 9. Verdeel de olijven en tomaatjes erover en druk ze er een beetje in. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met grof gemalen zeezout.

 10. Bak het brood in 15 tot 20 min goudbruin. Draai de focaccia om als de bodem nog niet gaar is en bak nog 5 min.

 11. Haal de focaccia uit de oven. Laat op een rooster afkoelen zodat de stoom kan ontsnappen.