Minipizza’s met zongedroogde tomaten, zwarte olijven en mozzarella PT2H 20 porties snuifje zout snuifje suiker 8 g verse gist vers basilicum 1 bolletje mozzarella 1 doosje zongedroogde tomaten zwarte olijf 250 g Spar bloem 2 dl lauwwarm water 1 eetlepel Spar Griekse olijfolie rozemarijn

Minipizza’s met zongedroogde tomaten, zwarte olijven en mozzarella

b7f96fa1c03fad62111eae3d6ced2680e763e476d5acf7a5dd6f7a4fa3c63210.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Los de gist op in het lauwwarme water.

  2. Vorm een kuiltje in de bloem en giet het water met de gist erin. Voeg het zout, de suiker en de olijfolie toe. Meng alles beetje bij beetje tot een homogeen en licht elastisch deeg.

  3. Vorm een bol van het deeg en laat gedurende minstens 1 uur in een matig warme ruimte rijzen.

  4. Bestrooi de tafel met wat bloem en verdeel het deeg in gelijke hoopjes. Kneed het deeg nog een beetje en spreid het met de hand uit tot het de ronde en platte vorm van een pizza.

  5. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snij in Giet de olijven af en snij in ringen. Snij de mozzarella in gelijke stukjes.

  6. Beleg de pizza met de zongedroogde tomaatjes, olijven en stukjes mozzarella. Kruid met peper, zout en rozemarijn.

  7. Bak in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 5 tot 10 minuten, naargelang de grootte.

  8. Haal de pizza’s uit de oven, besprenkel met wat olijfolie en versier met versnipperde verse basilicum.