Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Saus

    Snij de tomaten in stukken, pel de tenen look en snij in stukjes. Doe de tomaten en look in een pan, overgiet met een flinke scheut olijfolie en dek de pan af. Laat pruttelen op een laag vuur.

  2. Verwijder na 30 min het deksel, mix en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Laat de saus iets inkoken.

  3. Verwarm de oven voor op 200°C.

  4. Vulling

    Snij ½ van de basilicumblaadjes fijn en meng met de rest van de vullingingrediënten. Kruid met gerookt paprikapoeder, peper en zout.

  5. Snij de courgettes met een dunschiller of mandoline in lange repen. Leg 4 repen in dubbele kruisvorm en schep een lepeltje vulling in het midden. Vouw de repen 1 voor 1 om de vulling tot een pakketje. Herhaal tot alle courgetterepen gebruikt zijn.

  6. Leg de pakketjes in een ovenschaal, overgiet met de saus en zet nog 25 min in de voorverwarmde oven.

  7. Serveer in borden en werk af met nog wat basilicumblaadjes.