Boontjes met sesamzaad PT30M 4 porties 1 sap en zeste van citroen 1 eetlepel sesamzaad 25 g Spar boter Spar olijfolie 600 g prinsessenbonen 2 lente-uitjes

Boontjes met sesamzaad

1ddfe8ca98be0e36910deb58c222cecb85ab0dc08ed112b997b1ebb6fab9c6d8.jpg

Allergenen

Melk en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kuis de boontjes en kook ze beetgaar gedurende 10 minuten in gezouten kokend water. Giet ze af en laat uitlekken.

  2. Snij de lente-uitjes in dunne plakjes. Smelt de boter in een pan en fruit de lente-uitjes hierin aan. Roer het citroensap en de zeste erdoor.

  3. Voeg de uitgelekte bonen toe, kruid met peper en zout en laat alles nog een 10 minuten doorwarmen.

  4. Rooster het sesamzaad ondertussen in een droge koekenpan tot de zaadjes bruin zien en gaan geuren. Roer af en toe.

  5. Schep het bonenmengsel in een kom, bestrooi met het sesamzaad en besprenkel met wat olijfolie. Dien onmiddellijk op.