Gnocchi met pompoen, chorizo en dragon

4Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 1 kg butternut
  • 150 g Spar chorizo sneetjes
  • 1 rode ui
  • 100 ml Boni culinaire room
  • 450 g tapastomaten
  • 750 g gnocchi
  • ½ plantje dragon
  • 100 g Garcia Queso Cabra
  • cayennepeper
  • Boni arachideolie
Recept
  1. Warm de oven voor op 200°C.
  2. Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de pitjes. Besprenkel met arachideolie.
  3. Leg in een ovenschotel en dek af met aluminiumfolie. Gaar 50 min in de voorverwarmde oven.
  4. Besprenkel de tapastomaten met arachideolie. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Zet de laatste 20 min mee met de pompoen in de oven.
  6. Snipper de dragonblaadjes fijn.
  7. Haal de pompoen uit de oven. Lepel het vruchtvlees uit de pompoenhelften.
  8. Mix het vruchtvlees met de culinaire room en dragon. Kruid met cayennepeper en zout.
  9. Pel de rode ui en snipper fijn.
  10. Snipper de chorizo in fijne reepjes.
  11. Verhit wat arachideolie in een pan. Roerbak de gnocchi mooi bruin.
  12. Roer de rode ui en chorizo erdoor en bak even mee.
  13. Werk af met de pompoencrème en gepofte kerstomaatjes.
  14. Rasp de geitenkaas erover en serveer.
< naar recepten