Bagna cauda (ansjovis in een warm bad) PT30M 4 porties 90 g uitgelekte ansjovis in olie 150 g Spar boter 80 g knoflook 50 ml Boni olijfolie 100 ml Boni Selection room 40% 150 ml Boni melk stengel selder venkel paprikapoeder komkommer wortel bloemkool peultje

Bagna cauda (ansjovis in een warm bad)

f4961136708c97e4d0ce8bda9c8137c154f70f43bb491ee403a63f0660738a4d.jpg

Allergenen

Selder , Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de tenen look en doe in een kleine steelpan. Overgiet met melk tot ze net onder staan. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje gaar koken.

  2. Haal de pan van het vuur en plet of mix de lookteentjes in de melk tot een mooie romige textuur.

  3. Voeg de ansjovisfilets toe en laat ze wegsmelten op een zacht vuur. Voeg dan de boter en olijfolie toe en meng goed door elkaar. Giet de room erbij.

  4. Serveer als dipsaus met rauwe of geblancheerde groenten. Giet de saus over in een aardewerken schaal die je warmhoudt boven een theelichtje.