Bagna cauda (ansjovis in een warm bad)

Selder , Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de tenen look en doe in een kleine steelpan. Overgiet met melk tot ze net onder staan. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje gaar koken.
-
Haal de pan van het vuur en plet of mix de lookteentjes in de melk tot een mooie romige textuur.
-
Voeg de ansjovisfilets toe en laat ze wegsmelten op een zacht vuur. Voeg dan de boter en olijfolie toe en meng goed door elkaar. Giet de room erbij.
-
Serveer als dipsaus met rauwe of geblancheerde groenten. Giet de saus over in een aardewerken schaal die je warmhoudt boven een theelichtje.