Maltagliati met pancetta, erwtjes en parmezaan

Maltagliati met pancetta, erwtjes en parmezaan

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rol het pastadeeg dun uit op een licht met bloem bestoven werkvlak.

  2. Snij het deeg in brede, onregelmatige stukken en laat ze op een met bloem bestoven handdoek drogen.

  3. Blancheer de diepvrieserwtjes kort in kokend water. Giet af en laat uitlekken.

  4. Rol de pancetta op tot mooie roosjes.

  5. Kook de maltagliati beetgaar in een grote hoeveelheid kokend gezouten water gedurende 2 tot 3 minuten. Laat ze uitlekken.

  6. Schik de maltagliati in de borden en overgiet met wat olijfolie.

  7. Leg de pancettarolletjes in het bord. Verdeel de gekookte erwtjes erover, kruid goed met peper en zout. Werk af met de geraspte Parmezaanse kaas.

  8. Tip: heb je liever sterk afsmakende kaas op je pasta? Ga dan voor pecorino. Die is zouter en wordt van schapenmelk gemaakt in plaats van koeienmelk, zoals de zachtere parmezaan.