Maltagliati met pancetta, erwtjes en parmezaan

Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Rol het pastadeeg dun uit op een licht met bloem bestoven werkvlak.
-
Snij het deeg in brede, onregelmatige stukken en laat ze op een met bloem bestoven handdoek drogen.
-
Blancheer de diepvrieserwtjes kort in kokend water. Giet af en laat uitlekken.
-
Rol de pancetta op tot mooie roosjes.
-
Kook de maltagliati beetgaar in een grote hoeveelheid kokend gezouten water gedurende 2 tot 3 minuten. Laat ze uitlekken.
-
Schik de maltagliati in de borden en overgiet met wat olijfolie.
-
Leg de pancettarolletjes in het bord. Verdeel de gekookte erwtjes erover, kruid goed met peper en zout. Werk af met de geraspte Parmezaanse kaas.
-
Tip: heb je liever sterk afsmakende kaas op je pasta? Ga dan voor pecorino. Die is zouter en wordt van schapenmelk gemaakt in plaats van koeienmelk, zoals de zachtere parmezaan.