Risotto met erwtjes en pancetta

Risotto met erwtjes en pancetta

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng het water aan de kook, los de bouillonblokjes erin op en hou warm.

  2. Pureer de erwtjes met een vijfde van de bouillon.

  3. Pel de ui en look en snipper fijn. Snij de pancetta in reepjes.

  4. Verwarm een scheut olijfolie in een pot met dikke bodem en bak de pancetta. Schep de helft van de pancetta uit de pot en hou opzij, voeg look en ui toe en laat zachtjes garen zonder te kleuren.

  5. Roer de rijst erdoor tot elk korreltje gaat glanzen, kruid met versgemalen zwarte peper en zout. Blus met vermout en laat deze verdampen.

  6. Voeg de warme bouillon beetje bij beetje toe onder voortdurend roeren, voeg pas opnieuw bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen. Voeg, als je halfweg bent, de erwtjes, citroenzeste en erwtjespuree toe.

  7. Ga verder tot alle bouillon op is en de rijst beetgaar en romig is.

  8. Snij de muntblaadjes fijn en schep door de rijst. Breng verder op smaak met versgeraspte parmezaan, peper en zout. Voeg de boter toe en roer om.