Verse pompoenspinazielasagne met pittige ricotta

Verse pompoenspinazielasagne met pittige ricotta

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Schil de butternut en snij het vruchtvlees in stukjes. Doe in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 30 min in de oven.

  3. Tomatensaus

    Pel de look en snipper fijn.

  4. Verhit een scheut olijfolie en bak de look 1 min. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak, besprenkel met balsamicoazijn en laat karamelliseren. Overgiet met de gepelde tomaten en voeg oregano, paprikapoeder, espelettepeper, ½ kl zout en versgemalen zwarte peper toe en laat de saus al roerend even bakken.

  5. Overgiet met 300 ml water en breng aan de kook. Laat 10 min sudderen.

  6. Roerbak de spinazie in olijfolie tot het vocht verdampt is en kruid met peper en zout.

  7. Doe de tomatensaus en gare pompoenblokjes in de blender en mix fijn.

  8. Verlaag de oven naar 180°C.

  9. Snij de courgette in linten met een dunschiller tot op de zaadlijsten. Verwerk de zaadlijsten in een soep.

  10. Bestrijk een ovenschaal met een laagje pompoensaus en dek af met een lasagnevel, bedek met courgettelinten en schep daarop een laag saus en wat spinazie. Leg nog een lasagnevel, courgette, saus en spinazie. Herhaal nogmaals en eindig met spinazie.

  11. Klop de eieren los met ricotta. Breng op smaak met peper, zout en 1 el harissa en spatel over de lasagne, strijk glad en bestrooi met gratinkaas.

  12. Bak goudbruin en gaar in 20 à 30 min.

  13. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en strooi over de lasagne.