Vegetarische lasagne
Kookgerei
Bakplaat (1), Bakpapier (1)
Eieren , Gluten , Lactose , Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pers de look. Laat de spinazie in een grote wok of pan slinken in wat olijfolie met de helft van de look. Kruid met zout en nootmuskaat. Laat volledig uitlekken.
-
Snij het dikkere deel van de butternut in ronde schijven van 0,5 cm. Schik ze op een bakplaat met bakpapier. Kruid met zout, curry, ras el hanout, korianderpoeder en gemberpoeder. Bedruppel met olie en gril in de oven tot ze net gaar zijn.
-
Snij de courgette in lange plakken. Schik ze op een bakplaat met bakpapier. Kruid met zout, Provençaalse kruiden en venkelzaadjes. Bedruppel met olijfolie en grill in de oven tot ze net gaar zijn.
-
Snij de champignons in dikke plakken. Bak ze in wat olie met de resterende geperste look. Kruid met zout en peper.
-
Saus:
-
Verwarm 2 el olijfolie / 2 el bloem, voeg de bloem toe en roer met een garde. Voeg de room en bouillon toe, blijf roeren. Voeg wat water toe als de saus te droog is. Laat kaas in de saus smelten. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Bedek de bodem van een diepe ovenschotel met saus en bouw aparte laagjes: lasagne, spinazie, lasagne, champignons, saus, kaas, lasagne, butternut, saus, lasagne, courgette, saus, lasagne, saus en een royale portie kaas.
-
Bak ± 35 min in de voorverwarmde oven. Je kan op het einde nog even grillen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders