Courgettecannelloni met geitenkaas

Courgettecannelloni met geitenkaas

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de courgettes en snij met behulp van een mandoline in gelijke fijne slierten.

  2. Besprenkel de slierten met olijfolie en zet koud in de koelkast.

  3. Snij de restjes van de courgette (zonder de zaadlijsten) in fijne brunoise.

  4. Laat de zongedroogde tomaten en olijven uitdruppen op keukenpapier en snij in kleinere stukken.

  5. Kleur de pijnboompitten in een hete pan zonder vetstof.

  6. Pluk de peterselie en munt en snij fijn.

  7. Pel de sjalotjes en versnipper ze zo fijn mogelijk.

  8. Meng de geitenkaas en ricotta door elkaar.

  9. Voeg de stukjes zongedroogde tomaat, sjalot, kruiden, olijven en pijnboompitten toe. Meng de brunoise van courgette erdoor. Kruid met peper en zout.

  10. Leg de slierten courgette ‘dakpansgewijs’ naast elkaar op een stukje plasticfolie.

  11. Schik de mengeling op de courgetteslierten en rol met behulp van de plasticfolie strak dicht.

  12. Serveer met tuinkers, wolkjes geitenkaas met ricotta en wat gekleurde pijnboompitten.