Pasta met lentegroenten ‘alla carbonara’

Pasta met lentegroenten ‘alla carbonara’

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel en versnipper de sjalot en look.

  2. Snij de preistengel in fijne plakjes.

  3. Snij de broccoli in schuine stukken.

  4. Snij de pancetta in fijne reepjes.

  5. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime pot en stoof de sjalot, look en takjes tijm.

  6. Voeg de spekblokjes toe en laat bakken. Overgiet met de kalfsfond en laat tot de helft inkoken. Verwijder het takje tijm.

  7. Roer de room erdoor en kruid met versgemalen zwarte peper.

  8. Breng de pasta aan de kook in licht gezouten water. Voeg na 5 min de broccoli, prei en erwtjes toe. Kook beetgaar, giet af en schep door de saus.

  9. Bak de pancettareepjes krokant in olijfolie en zet opzij.

  10. Klop de eieren los en rasp 2⁄3 van de parmezaan erover, kruid met zwarte peper.

  11. Roer de eieren door de warme pasta.

  12. Schep in voorverwarmde borden en verdeel de krokante pancetta erover.

  13. Rasp de citroenzeste en de rest van de parmezaan erover en serveer.