Gegratineerde tortellini met worst

4Vlees30minPrint
Ingrediënten
  • 4 varken/rundworsten
  • 250 g tortellini met spinazie en ricotta
  • 250 g tortellini met basilicum en pijnboompitten
  • 800 g Boni gepelde tomaten
  • 1 kl droge oregano
  • 200 g Spar jonge spinazieblaadjes
  • 200 g Spar gratinkaas
  • 1 bosje verse basilicum
  • Spar boter
Recept
  1. Verhit een klontje boter in een braadpan en bak de worsten aan alle zijden goudbruin.
  2. Haal uit de pan en snij in stukken.
  3. Hak de gepelde tomaten grof en doe ze in een pot.
  4. Voeg de stukken worst toe.
  5. Kruid met oregano, peper en zout en breng aan de kook. Laat de worst garen.
  6. Schep de spinazie erdoor en laat slinken.
  7. Kook de tortellini ‘al dente’ in licht gezouten water. Laat uitlekken en voeg bij de worst.
  8. Giet alles in een ovenschaal.
  9. Bestrooi met gratinkaas.
  10. Zet 5 à 10 min in de oven onder een hete grill, tot de kaas goudbruin gesmolten is.
  11. Bestrooi met basilicumblaadjes en serveer.
< naar recepten