Tortellini uit Bologna met vleesvulling PT2H 4 porties 1 stuk soepvlees zonder been 2 wortelen 2 Spar eieren 1 koffielepel jeneverbessen 1 stengel prei 500 g vers pastadeeg met spinazie 1 kruidentuiltje 200 g Spar gedroogde Italiaanse ham 200 g vers gemalen parmezaan 200 g gebakken rosbief 4 takken selder 1 ui 200 g Spar mortadella

Tortellini uit Bologna met vleesvulling

bddccb4e51a4469a55b96f6986102a88bd9e9885529630ad57099580aa6b9ed0.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij voor de bouillon de uien, wortelen, prei en selder in grove stukken. Doe in een ruime pan met het soepvlees, het kruidentuiltje en de jeneverbessen. Kruid met peper en zout. Overgiet met koud water en breng aan de kook.

  2. Laat doorkoken tot het vlees zacht is. Schuim regelmatig af indien nodig en zeef de bouillon.

  3. Snij voor de vulling de sneden vlees in hele kleine stukjes, meng alles door elkaar, voeg de parmezaan en losgeklopte eieren toe en kneed tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Rol het pastadeeg uit en snij er rechthoeken van 3 bij 4 cm uit.

  5. Leg een bolletje vulling in het midden van elke rechthoek, vouw tot een driehoek en druk de randjes dicht.

  6. Neem de 2 punten van de driehoek en druk ze naar onder om je vinger samen tot een soort puntmuts en vouw dan de nog uitstekende flapjes dicht.

  7. Kook de tortellini beetgaar in de gezeefde bouillon.

  8. Serveer in diepe borden in een bodempje bouillon en werk af met gemalen parmezaan.