Gevulde zoete puntpaprika PT1H 2 porties 400 g gemengd gehakt (rundvarken) 1 ui handje pijnboompitten 6 gedroogde tomaatjes 4 druppels tabasco 2 puntpaprika’s kl Worchestersaus verse peterselie Boni olijfolie

Gevulde zoete puntpaprika

340d9ce14a7a7d3af9efae53569ebc22e70d57bf7ea77b71177d782b254ba1f4.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij eerst het hoedje van de puntpaprika’s, snij ze daarna in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.

  2. Pel de ui en snipper fijn.

  3. Snij de gedroogde tomaatjes in reepjes en daarna in kleine stukjes.

  4. Spoel de peterselie, zwier goed droog en hak fijn.

  5. Hak de pijnboompitjes fijn.

  6. Doe het gehakt in een kom en meng met de uisnippers, pijnboompitten, tomatenstukjes en fijngehakte peterselie.

  7. Besprenkel met de worcestersaus en enkele druppels tabasco. Meng tot alles goed verdeeld is.

  8. Verwarm de oven voor op 180°C.

  9. Leg 2 paprikahelften in een ovenschotel en vul met de gehaktmengeling. Zet het bovenste deel van de puntpaprika’s erop en besprenkel met wat olijfolie.

  10. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en laat ± 40 min garen.