Saltimbocca met pasta en tomaatjes
Ingrediënten
- 600 g kalfslapjes
- 8 sneetjes Spar Italiaanse gedroogde ham
- 1 plantje salie
- 3 el Boni Selection bloem
- 6 el Boni Selection olijfolie
- 40 g Spar boter
- 1 citroen
- 15 cl witte wijn
- 4 el bladpeterselie
- 250 g Boni Selection tagliatelle
- 50 g Spar rucola
- 1 rode ui
- 1 el pizzakruiden
- 250 g Boni Selection tomatenblokjes
- 1 el Boni Selection olijfolie
- 1 blik kerstomaatjes
- 2 teentjes look
- 50 ml Boni Selection olijfolie
- 1 kl Italiaanse kruiden
Recept
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij de kerstomaatjes doormidden.
- Pel en pers de teentjes look. Meng ze met de olie en Italiaanse kruiden en schep door de tomaatjes. Kruid met peper en zout.
- Giet de tomaatjes in een ovenschaal en plaats 20 min in een voorverwarmde oven tot de tomaatjes verrimpelen.
- Saus: pel de rode ui, snipper fijn en stoof zacht aan in olijfolie. Voeg de kruiden en tomatenstukjes toe en laat garen.
- Leg een plakje gedroogde ham en salieblaadje op elk kalfslapje en steek vast met een houten prikker.
- Kruid de bloem met peper en zout en bestuif grondig het vlees ermee.
- Kook de pasta beetgaar, giet af en schep door de saus. Hou warm.
- Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak het vlees in porties 2 min aan elke kant tot goudbruin. Hou warm in aluminiumfolie.
- Veeg de pan schoon met keukenpapier en smelt de boter erin. Giet de wijn en het citroensap erbij, zodra de boter gaat schuimen. Breng aan de kook.
- Leg de saltimbocca terug in de pan, schep alle vrijgekomen sappen erbij en laat even stoven.
- Bestrooi met fijngehakte bladpeterselie.
- Serveer met de pasta en werk af met rucola en tomaatjes.
Delen