Saltimbocca met pasta en tomaatjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snij de kerstomaatjes doormidden.

  3. Pel en pers de teentjes look. Meng ze met de olie en Italiaanse kruiden en schep door de tomaatjes. Kruid met peper en zout.

  4. Giet de tomaatjes in een ovenschaal en plaats 20 min in een voorverwarmde oven tot de tomaatjes verrimpelen.

  5. Saus: pel de rode ui, snipper fijn en stoof zacht aan in olijfolie. Voeg de kruiden en tomatenstukjes toe en laat garen.

  6. Leg een plakje gedroogde ham en salieblaadje op elk kalfslapje en steek vast met een houten prikker.

  7. Kruid de bloem met peper en zout en bestuif grondig het vlees ermee.

  8. Kook de pasta beetgaar, giet af en schep door de saus. Hou warm.

  9. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak het vlees in porties 2 min aan elke kant tot goudbruin. Hou warm in aluminiumfolie.

  10. Veeg de pan schoon met keukenpapier en smelt de boter erin. Giet de wijn en het citroensap erbij, zodra de boter gaat schuimen. Breng aan de kook.

  11. Leg de saltimbocca terug in de pan, schep alle vrijgekomen sappen erbij en laat even stoven.

  12. Bestrooi met fijngehakte bladpeterselie.

  13. Serveer met de pasta en werk af met rucola en tomaatjes.