Saltimbocca alla romana

2Vlees30minPrint
Ingrediënten
  • 2 saltimbocca’s (beenhouwerij)
  • 200 g linguine
  • 1 doosje kerstomaatjes
  • g Boni olijfolie
  • g verse salie
  • 40 g koude Spar boter
  • 12,5cl witte wijn
Recept
  1. Was de tomaatjes en snij ze in vier partjes. Snij de blaadjes salie in fijne reepjes.
  2. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Schep de tomaatjes en salie erdoor. Breng op smaak met olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout.
  3. Snij de koude boter in kleine klontjes.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie met de helft van de boter in een koekenpan. Bak het vlees eerst op de kant met het salieblaadje. Draai om en laat ook de andere kant goudbruin en gaar bakken. Kruid met versgemalen zwarte peper.
  5. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus het braadvocht met de wijn en laat even inkoken. Klop de koude boterblokjes erdoor en breng verder op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de saltimbocca samen met de pasta op voorverwarmde borden.
< naar recepten