Saltimbocca met gefruite salie en verse pasta

4Vlees30minPrint
Ingrediƫnten
  • 12 stuks dunne lapjes kalfsvlees
  • 12 sneetjes Gandaham met rozemarijn
  • 24 blaadjes salie
  • 1 klontje boter
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • arachideolie
  • verse tagliatelle
Recept

1. Kruid de kalfslapjes goed met peper. Beleg met de plakjes ham en een blaadje salie. Rol stevig op en steek vast met een tandenstoker. Bak de saltimbocca in een hete pan met een klontje boter. Draai regelmatig om tot het vlees gaar is.
2. Pluk de salieblaadjes en zorg ervoor dat ze goed droog zijn. Verhit de arachideolie in een pot en fruit de salieblaadjes hierin gedurende enkele minuten.
3. Kook de verse tagliatelle gedurende 3 minuten in kokend gezouten water. Giet de pasta af en roer om.
4. Snij de saltimbocca in stukjes en schik op het bord. Draai de pasta mooi op een grote vleesvork en leg naast het vlees. Versier met de gefruite salieblaadjes. Werk de pasta af met
versgeraspte Parmezaanse kaas.

< naar recepten