Verse pasta met vier kazen en truffel

4Geen vlees/vis15minPrint
Ingrediënten
  • 1 sjalot
  • verse pasta
  • 1 zakje Parmezaanse kaas
  • 35 g gorgonzola
  • 35 g taleggio
  • 35 g pecorino romano
  • 5 dl Boni Selection room 20%
  • olijfolie
  • potje zwarte truffel
Recept
  1. Pel de sjalot en snij in kleine stukjes.
  2. Verwarm een pan en giet er een scheutje olijfolie in. Laat warmen.
  3. Bak de sjalot in de hete olie.
  4. Snij 2 truffels in kleine stukjes.
  5. Giet de room bij de sjalot en warm op.
  6. Voeg de verschillende kazen toe: 40 g van de Parmezaanse kaas en 35 g van de andere kazen.
  7. Kruid met peper en zout en voeg de truffelstukjes toe. Laat de kazen smelten in de room.
  8. Kook de verse pasta enkele minuten in gezouten, kokend water.
  9. Haal de al dente pasta van het vuur, giet wat koud water bij het hete water (zo stopt het kookproces onmiddellijk) en giet de pasta af.
  10. Voeg de pasta toe aan de saus en meng. Zorg ervoor dat er overal saus rond de pasta zit.
  11. Laat het geheel nog even opwarmen. Proef en kruid bij naar eigen smaak.
  12. Snij de laatste truffel in fijne plakjes.
  13. Werk af met nog wat Parmezaanse kaas.
  14. Verdeel de pasta over de borden. Werk af met de plakjes truffel.
< naar recepten