Entrecote tagliata met pasta, rucola en tomaatjes

430minPrint
Ingrediënten
  • 750 g entrecôte
  • 250 g Boni Selection spaghetti
  • 100 g Spar rucola
  • 250 g Boni Selection bio mini pruimtomaatjes
  • 150 g half zongedroogde tomaten
  • Parmezaanse kaas
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes look
  • 1 citroen
  • balsamicoazijn
  • Boni Selection olijfolie
  • zeezout
Recept
  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Marinade: pel de look en rasp fijn. Meng met een flinke scheut olijfolie, een klein scheutje balsamicoazijn en het sap en de zeste van 1 citroen. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  3. Leg het vlees in een schaal en bestrijk met de marinade. Dek af met plasticfolie en laat ½ u rusten op kamertemperatuur.
  4. Snij de tomaatjes in kwartjes. Pel de rode ui en snij in ringen.
  5. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet af en schep de halfzongedroogde tomaatjes met aanhangende olie en pruim-tomaten erdoor. Kruid met peper en zout.
  6. Verwarm de barbecue of grillpan. Gril het vlees kort aan beide zijden.
  7. Snij in dunne plakken. Schik het vlees op het bord. Verdeel er wat grof zeezout over.
  8. Schep de rucola door de pasta en leg op het bord. Werk af met schilfers Parmezaanse kaas. Versier het bord met wat rode uienringen.
< naar recepten