Tagliata van tussenrib met Italiaanse dressing PT30M 4 porties 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt 800 g entrecôtes 1 stuks sjalot 2 teentjes knoflook 2 stukjes schil van een onbehandelde citroen 3 stuks ansjovisfilets 2 el citroensap 1 takje rozemarijn 2 blik blik zwarte olijven Spar olijfolie

Tagliata van tussenrib met Italiaanse dressing

22acc9e3f46232b37626ea0cfd3ccfa6c95ab42236c2db3fafcde20718b2c469.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Haal het vlees uit de koelkast en laat 20 minuten op kamertemperatuur bekomen.

  3. Snij de ontpitte olijven in fijne ringetjes. Pel de sjalot en snipper fijn. Hak de ansjovisfilets heel fijn en meng alles samen door de sjalotjes. Voeg citroensap en fijngehakte rozemarijn toe.

  4. Verhit een bodem olijfolie in een pan op een hoog vuur. Kruid het vlees met zout en bak aan beide zijden goudbruin in de hete olie. Haal uit de pan en bestrooi met versgemalen peper. Plaats nog 15 minuten in de oven.

  5. Giet de overtollige olie uit de pan, maar laat het vleessap zitten. Voeg olijfolie toe en verwarm, leg de geplette teentjes look en het takje rozemarijn erbij. Knijp de citroenschilletjes een beetje plat (zo komt de citrusolie vrij) en voeg bij de olie. Laat even trekken zodat de smaken in de olijfolie terechtkomen. Zeef de olie en laat afkoelen. Voeg deze olie bij de fijngesneden sjalotjesmengeling. Breng verder op smaak met versgemalen peper en zeezout.

  6. Haal het vlees uit de oven en laat even rusten. Snij het vlees in plakjes en schik op voorverwarmde borden. Kruid met peper en schep de dressing erover.

  7. Serveer met tagliatelle en gestoofde paprika’s.