Kip met gekonfijte citroen, ansjovis en rozemarijn PT2H 4 porties takje tijm 1 verpakking Spar ansjovisfilet 50 g suiker 3 citroenen 1 blad laurier 1 kl zwarte peper 1 braadkip takje rozemarijn Spar olijfolie 12 stukken kruidnagels 1 verpakking Spar Fresh Selection tagliolini grof zeezout

Kip met gekonfijte citroen, ansjovis en rozemarijn

63059d5eca6cf1dcd445bfbf850f7a36b7b8e4bc922a4b7bbe0f23384d4fda04.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Gekonfijte citroen: spoel de citroenen grondig. Snij ze in 4 kwartjes. Steek in elk citroenkwartje een kruidnagel. Meng alle andere ingrediënten voor de gekonfijte citroenen onder elkaar. Steek de citroenen in de inmaakbokaal. Vul op met grof zeezoutmengsel. Sluit af en laat minstens 1 week rusten in de koelkast.

  2. Vul de kip op met 2 à 3 kwartjes gekonfijte citroen en enkele takjes rozemarijn. Bestrijk de buitenkant van de kip met het grof zeezoutmengsel (dat lichtjes verwaterd is).

  3. Leg de kip in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Bak in een voorverwarmde oven van 150°C gedurende ongeveer 1 uur. Overgiet de kip regelmatig met de olijfolie die in de braadslede ligt.

  4. Kook de pasta kort voor het opdienen beetgaar. Werk af met de ansjovisfilets.

  5. Neem de gare kip uit de oven en leg op een snijplank. Wrijf al het zeezout eraf. Halveer de kip.

  6. Serveer de kip op het bord en schik de pasta erbij. Laat de braadjus uit de braadslede met wat fijngesnipperde rozemarijn een beetje inkoken. Geef bij de kip.