Vis. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Hoelang moet een vispapillot garen op de BBQ?
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Gekonfijte citroen: spoel de citroenen grondig. Snij ze in 4 kwartjes. Steek in elk citroenkwartje een kruidnagel. Meng alle andere ingrediënten voor de gekonfijte citroenen onder elkaar. Steek de citroenen in de inmaakbokaal. Vul op met grof zeezoutmengsel. Sluit af en laat minstens 1 week rusten in de koelkast.
-
Vul de kip op met 2 à 3 kwartjes gekonfijte citroen en enkele takjes rozemarijn. Bestrijk de buitenkant van de kip met het grof zeezoutmengsel (dat lichtjes verwaterd is).
-
Leg de kip in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Bak in een voorverwarmde oven van 150°C gedurende ongeveer 1 uur. Overgiet de kip regelmatig met de olijfolie die in de braadslede ligt.
-
Kook de pasta kort voor het opdienen beetgaar. Werk af met de ansjovisfilets.
-
Neem de gare kip uit de oven en leg op een snijplank. Wrijf al het zeezout eraf. Halveer de kip.
-
Serveer de kip op het bord en schik de pasta erbij. Laat de braadjus uit de braadslede met wat fijngesnipperde rozemarijn een beetje inkoken. Geef bij de kip.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven