Pasta met groenten, mascarpone en pancetta

Pasta met groenten, mascarpone en pancetta

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snipper de sjalot en de look fijn en snij de groenten in kleine blokjes.

  2. Stoof de sjalot en de look glazig in wat olijfolie. Voeg de overige groenten toe. Kruid met tijm, peper en zout. Stoof de groenten even aan.

  3. Voeg een klein scheutje water en een half bouillonblokje toe. Doe het deksel op de pot en laat de groenten op een zacht vuur verder garen.

  4. Als de groenten beetgaar zijn, voeg de mascarpone toe en roer om. Proef en kruid naar smaak bij met peper, zout en tijm.

  5. Leg de pancetta 5 min op een rooster in de voorverwarmde oven op 180°C tot hij krokant gebakken is. Laat afkoelen.

  6. Kook de pasta al dente.

  7. Serveer de pasta met de saus, verkruimelde pancetta en geraspte Parmezaanse kaas.